Ansvarlig turisme


FN’s turismeorganisation UNTWO forudser, at i 2030 vil antallet af årlige udenlandske rejser runde 1,8 milliarder. Flyrejser udleder voldsomt meget CO2. Fx udleder en tur til Vietnam og tilbage 5,5 tons CO2. Alle flyrejser udleder en stor mængde CO2. Selv bare en kort rejse, fordi den udleder ekstra meget CO2 ved start og landing.
Selvom mange ønsker at gøre en forskel, er det de færreste, der har lyst til at skrotte sommerferien sydpå. Derfor er økoturisme blevet et kæmpe hit. Økoturisme er når man tager en ferie som normalt, men man rejser til et naturområde, hvor formålet er beskyttelse af miljøet.
The international Ecotourism Society mener, at økoturismen udgør 8% af den samlede turisme. Turisme udgør 10% af hele verdens BNP. Turismen er en god forretning i øjeblikket, da den bliver ved og ved med at stige.
Økoturisme kan godt være lidt misvisende, da nogle kan komme til at tro, at de slet ikke forurener ved at tage en “grøn rejse.” Men det er ikke tilfældet, man forurener stadig, når man tager en flyver til for eksempel Asien.


Familien Weyhe Cloos  |   Frederik  |   Mads    |   Marcus  |   mail@globalopvarmning.dk